Ervaring Amber – Interieuradviseur -Barcelona

Mijn naam is Amber Sloots. Ik ben 18 jaar en ik studeer aan het Koning Willem 1 College waar ik de opleiding Interieuradviseur volg. Dit is een mbo niveau 4 studie en ik zit momenteel in mijn 3e leerjaar.

Ik koos voor een stage in het buitenland, omdat ik veel van de wereld wil zien en een buitenlandse stage mij een goede eerste stap leek. Door mijn opleiding Interieuradviseur vind ik het ook heel inspirerend hoe ze in andere landen naar interieurs kijken. Ik denk dat ik daar veel van kan leren, wat ik verder in mijn opleiding nog kan gebruiken.

De bemiddeling van DSA vond ik hierin heel erg fijn, ze hebben erg hun best gedaan opzoek naar een passende stage voor bij mijn opleiding en ze zijn met een super leuk appartement gekomen.

Ik verblijf in een appartement van in de wijk Gracía, Barcelona. Het is een heel modern appartement in een super gezellige wijk waar heel veel leuke restaurantjes en winkeltjes zitten. Ook zitten er meerdere metro stations in de buurt dus we zijn zo op onze stage of op het strand! We zijn heel erg tevreden met ons appartement.

Toen ik hier aankwam sprak ik nog geen Spaans en ik heb ook geen taalles gevolgd, maar ik begin ondertussen wel wat Spaans te leren. Gelukkig spreken ze op de meeste plekken wel gewoon Engels!

Het leven in Barcelona is heel anders dan in Nederland. Ik woon voor het eerst op mezelf wat natuurlijk al een heel verschil is, maar vooral het ritme hier is heel anders. Gelukkig ben ik daar wel vrij snel aan gewend. Doordeweeks ben ik om 11:00u op stage tot 19:00u. Meestal ga ik daarna nog even wat boodschappen doen voor het avondeten. Rond 19:45u kom ik thuis aan en dan gaan we koken of taco’s eten bij het gezellige restaurantje langs ons appartement. In de weekenden zijn mijn huisgenootje en ik eigenlijk altijd met vrienden die we bij de DSA ontmoeting hebben leren kennen. We gaan vaak naar dingen toe die georganiseerd worden in de stad zoals La Mercé of ergens uiteten. We zijn sinds kort ook begonnen aan een filmavond elk weekend waar iedereen hapjes mee naartoe neemt. Ook zijn we al een paar keer uit geweest.

Ik vind het contact met de DSA stagecoördinatoren heel goed! In Nederland heb ik een gesprek gehad waarin uitgelegd werd waar je bij geholpen wordt. Het contact net voor vertrek was ook heel duidelijk met een e-mail met alle informatie over hoe je van het vliegveld naar je appartement kan komen en over de huisvestiging zelf. Eenmaal op locatie was er ook heel duidelijk contact over de ontmoeting met andere studenten en over het stagebezoek.

Het is een hele leuke ervaring om een nieuwe stad te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten, daarom raad ik anderen toekomstige studenten zeker een buitenlandse stage aan.

Wat ik heb geleerd door op mezelf te wonen is dat het heel belangrijk is om wasknijpers te kopen, want anders ligt je shirt in de tuin van je onderburen 😉

Alles wat we met onze vrienden gedaan en gezien hebben zoals: naar de bunkers del Carmel, CosmoCaixa, de vintage marktjes en natuurlijk de taco’s bij het restaurantje langs ons appartement, zijn dingen die ik nooit meer ga vergeten aan dit avontuur!

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00