Studenten

Steeds vaker zien wij studenten terug komen voor een 2de stage-avontuur in het buitenland. Een mooier compliment kan je niet krijgen!

Onze trajecten zijn voor MBO- en HBO studenten vanaf 18 jaar en ouder die tijdens hun opleiding minimaal 12 weken stage gaan lopen. Minder weken stagelopen is in Madrid, Barcelona, Valencia en Berlijn in overleg soms mogelijk. Zie hiervoor het studentenprofiel.

Het Dutch Students Abroad team bestaat uit allemaal Nederlandse stagecoördinators. Op al onze locaties zijn wij aanwezig, er is dus altijd iemand waar je op terug kunt vallen tijdens de stage in het buitenland! Wij bieden niet alleen stages aan, in Madrid, Barcelona en Valencia, kunnen wij je ook helpen met het vinden van een woning. Hier kun je de pakketten bekijken.

Voorbereiding

Het plannen van een stage in het buitenland vraagt om een goede voorbereiding en hier helpen wij je graag bij. Sommige studenten weten precies wat zij willen en anderen hebben nog veel vragen. In een vrijblijvend
Teams-gesprek leggen wij je uit wie wij zijn, wat wij doen en vertellen we je alles wat er bij een buitenland stage komt kijken. Ook beantwoorden wij zo goed mogelijk al je vragen en zijn wij erg benieuwd naar jouw stage voorkeur.


Na dit oriënterende gesprek kan je je officieel bij ons aanmelden voor een buitenlandse stage en na de aanmelding start het traject. Ieder traject start met het maken van een aantal documenten die je nog hebt om op buitenlandse stage te gaan, waaronder een CV en motivatiebrief. Tevens nemen wij altijd contact op met je opleiding om zaken zoals goedkeuring, opdrachten en uren af te stemmen.

Als deze fase is afgerond, dan nemen de Nederlandse collega´s die op locatie wonen (Madrid, Berlijn, Barcelona & Valencia) het stokje over en regelen je stage, huisvesting, de taallessen en stemmen de aankomst met je af!

Je bent klaar voor vertrek!

Stage

Dutch Students Abroad biedt voor veel sectoren stages aan in Berlijn, Madrid, Barcelona en Valencia. Tijdens het eerste Teams gesprek kunnen wij adviseren waar, aan de hand van jouw opleiding, de beste mogelijkheid is. Tijdens de bemiddelingsfase kijken we naar jouw opleiding, leeftijd, talenkennis en werk of stage ervaring en maken vervolgens de beste match met een stagebedrijf.

Dutch Students Abroad biedt onder andere buitenlandse stages aan in de volgende sectoren; commercieel, zorg & welzijn, handel, toerisme en nog veel meer! Bekijk hier onze stages in Madrid, Barcelona, Berlijn en Valencia 
Een van de beste periodes van mijn leven
"Je komt zoveel nieuwe dingen tegen op zo’n reis. Alleen dat maakt het al de moeite waard om een buitenlandstage te volgen"                                                  - Noël

Woninghulp

De voorbereiding, de begeleiding ter plaatse en de stagebemiddeling zijn op al onze locaties het zelfde. Alleen de huisvesting is per locatie anders georganiseerd, dit ligt aan voorwaarden van de verhuurbedrijven.

In Barcelona, Valencia en Madrid wonen onze studenten in appartementen samen met andere Nederlandse of internationale studenten. Je deelt alle gezamenlijke vertrekken (zoals keuken, woonkamer en badkamer) met de andere studenten maar hebt een privé slaapkamer die je ook kan afsluiten. Wil je samen met een klasgenoot in een studentenhuis wonen? Dat is in de meeste gevallen geen probleem. Het is wel belangrijk dat je dit vermeldt bij de aanmelding.

Wanneer je stage is bevestigd kunnen wij kijken naar een geschikte kamer in een veilige wijk aangeboden door een betrouwbaar verhuurbedrijf. Op voorhand vernemen wij graag je budget zodat wij gericht kunnen zoeken. Wij doen een voorstel voor een kamer en wanneer dit naar je zin is zetten we je door naar het verhuurbedrijf waarmee je het contract verder afrond.

De prijzen voor kamerhuur zijn vanaf € 600,- per kamer. Er wordt altijd borg gevraagd voorafgaand aan je aankomst. Deze borg staat meestal gelijk aan 1x de maandhuur en krijg je weer terug na de check-out als je de kamer netjes achterlaat. Ook worden er soms administratiekosten in rekening gebracht. Dit is per verhuurder verschillend. De stagecoördinator op jouw locatie informeert je hier precies over!Studenten begeleiding

Één keer tijdens de stageperiode is er een evaluatie. Het doel van deze bezoeken is om van jou en jouw stagebegeleider te horen hoe je stage verloopt of het lukt je opdrachten te maken en of alles verloopt zoals we van te voren besproken hebben. Daarnaast hebben de meeste studenten contact met hun begeleider vanuit school of opleiding. Deze is verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte van de opdrachten die je tijdens je stage moet maken.

Tevens zijn wij in geval van nood bereikbaar. Dat betekent dat als je ziek wordt, met spoed naar het ziekenhuis moet, je een beroep op ons kan doen. Voor zaken die minder urgent zijn, maar waar je wel graag met ons over wilt spreken kan je tijdens kantoortijden een afspraak maken.

Taallessen

Vrijwel alle studenten grijpen de kans met beide handen aan om een nieuwe taal te leren in het land zelf. In deze taallessen, afgestemd op je stage en wonen in een ander land, leer je die onderwerpen die je direct kan gebruiken in de praktijk. De meeste studenten kiezen ervoor om te starten met een intensieve cursus Spaans of Duits voorafgaand aan hun stageperiode.

Financiën

Iedereen droomt over een stage in het buitenland en voor steeds meer studenten is het een echte optie. Dit dankzij de Erasmus+ beurs waar de meeste studenten via hun ROC of Hogeschool een beroep op kunnen doen. Naast deze beurs ontvang je tijdens je stage een uitwonende beurs van DUO en een bedrag voor het stopzetten van je OV jaarkaart.
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00