Ervaring Daan – Stage in Barcelona

Mijn naam is Daan en ik ben 20 jaar oud. Ik zit op school in Zwolle, ik volg de opleiding Junior Accountmanager niveau 4 en ik zit in mijn laatste jaar. 

Ik heb voor een buitenlandse stage gekozen omdat ik het leuk vind om in het buitenland te wonen en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb hierbij hulp gekregen van Dutch Students Abroad, het begint als eerst met een kennismakingsgesprek in Nederland. Daarbij keken ze vooral naar hoe je persoonlijk bent en dat was top want, daardoor konden ze mij koppelen met een stageplek die goed bij mij past.  

Ik verblijf momenteel in Barcelona, ik heb hiervoor gekozen omdat ik hier nog nooit was geweest en ik wil de Spaanse taal leren. Natuurlijk wil ik ook de zon opzoeken. Ik heb de huisvesting ook gevonden via Dutch Students Abroad en dat is ideaal want dat scheelt weer werk voor mij waardoor ik mij kon voorbereiden op het vertrek naar Barcelona. 

Voordat ik naar Barcelona ging sprak ik nog geen woord Spaans, maar gelukkig kon ik wel cerveza! zeggen. Ik heb voordat ik begon met mijn stage twee weken lang intensieve Spaanse cursus gehad. Dit heeft Dutch Students Abroad ook geregeld voor mij. 

Voor mij ziet de week er als volgt uit: Maandag tot en met vrijdag werk ik, soms ga ik door de weeks naar een bar met vrienden om voetbal te kijken. En dan begint het “vrijdagavond’’ uitgaansleven, alles begint hier rond 00:00 pas echt. Dus van tevoren gaan we meestal wat drinken bij iemand thuis of bij een bar en dan gaan we daarna het nachtleven in. 

Tijdens mijn verblijf hier heb ik steeds met iemand contact van Dutch Students Abroad, dit is heel fijn om steeds contact te hebben, zodat ik weet dat ik altijd terecht kan bij Dutch Students Abroad ook kan ik bijvoorbeeld over mijn stage en over mijn verblijf hebben. Dit contact is met de stage coördinator die zelf in Barcelona woont, dus dat is top.  

Ik raad iedereen aan om dit avontuur aan te gaan!  

Wil jij ook stagelopen in Barcelona? Stuur dan een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com!

 

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00