Ervaring Tess – gespecialiseerd pedagogisch medewerker – Madrid

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4) student Tess (18) zit op dit moment in haar laatste leerjaar aan het ROC Aventus in Deventer en heeft voor een stage naar Madrid gekozen.

Vanuit school kreeg ik de mogelijkheid om een stage in het buitenland te gaan doen. Eerst twijfelde ik omdat ik het niet allemaal zelf wilde regelen. Toen kwam onze docent met de tip Dutch Students Abroad. Ik heb een livestream bekeken via Instagram waarin werd uitgelegd hoe zij mij gingen helpen om alles te regelen. Toen heb ik mij aangemeld voor een buitenland stage.

Op dit moment ben ik net weer thuis van mijn stage. Ik had een appartement in een wijkje net buiten de stad. Dit was gemiddeld wel wat langer reizen dan normaal maar het was prima te doen. Het appartement was helemaal Spaans ingericht.

Ik sprak geen Spaans. Ik ben maar voor een hele korte periode naar Madrid geweest waardoor ik geen taal cursus heb gevolgd. Op stage heb ik wel basis woorden en wat zinnetjes geleerd.

Mijn stage begon om 9 uur en eindigde om 5 uur. Dan ging ik naar huis en had ik wat tijd voor mezelf. In de avond ging ik vaak nog naar de stad of het terras. Het leven gaat in Spanje tot later door. Wanneer werk klaar is begint de dag pas. Meestal ging ik 2 dagen per week uit, in het weekend.

Ik vond het erg fijn dat er mensen waren die voor mij een stage en huisvesting zochten. Als ik een vraag had kon ik die altijd stellen en ik kreeg snel reactie. De communicatie was erg goed en duidelijk. Toen ik in Spanje was, was Patricia altijd bereikbaar en ik kon haar altijd bellen. Als er iets moest gebeuren was ze bereidt om mee te gaan.

Ik ga het warme gevoel van de Spaanse mensen nooit vergeten. Ze lieten mij er gelijk thuis voelen en de mensen op mijn stage waren erg open. Ook de leuke mensen die ik via Dutch Studens Abroad heb ontmoet zal ik niet vergeten.

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00