Judith – Docent VP (Landstede) ” Een geslaagde docentenreis”

Begin oktober 2017 ben ik mee geweest met een docentenreis, georganiseerd door Dutch Students Abroad.

Voor mij was het doel van de docentenreis om mij te oriënteren op mogelijkheden voor studenten Verpleegkunde om een stage te doen in een ziekenhuis in Berlijn.

Tijdens de reis heb ik informatie ontvangen over de rol van Dutch Students Abroad tijdens de stage. Dutch Students Abroad zorgt voor een geschikte plek voor de student en hebben een contactpersoon op locatie die de studenten opvangt en begeleidt tijdens de stage.

We zijn in het ziekenhuis geweest en hebben daar een rondleiding gekregen en veel informatie over de Duitse gezondheidszorg en het onderwijssysteem. We werden daar zeer gastvrij ontvangen!

Daarnaast hebben we veel met elkaar gesproken over praktische zaken rondom internationale stages. Bijvoorbeeld over het wel of niet examineren in het buitenland, het papierwerk, hoe om te gaan met het missen van onderwijsuren, de stagebegeleiding vanuit school, voorbereiding van de studenten. Het was heel zinvol om daar met elkaar over van gedachten te wisselen.

Daarnaast was het erg leuk om in Berlijn te zijn! Dutch Students Abroad had een mooi programma opgesteld waardoor we goed werden geïnformeerd en ook tijd hadden om nog wat cultuur op te snuiven.

Kortom een geslaagde reis!

Judith Vroegindeweij

Docent Verpleegkunde

Landstede Zwolle

 

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00