Ervaring Zoë- Stage in Berlijn

De ervaring van Zoë, 20 jaar oud en volgt een opleiding Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenement-organisatie niveau 4, leerjaar 2.  

Een buitenlandse stage is verplicht vanwege het internationale aspect van mijn opleiding. Ik hou van nieuwe dingen ontdekken, de wereld verkennen en ook ontdekken hoe andere culturen zijn en werken. Daar past een buitenlandse stage goed bij! 

De bemiddeling van Dutch Students Abroad ging naar mijn mening erg goed en is redelijk soepel verlopen. Ik sloot mij pas later aan, ik wou het eerst zelf regelen maar dat is hem niet geworden uiteindelijk, en toch was er erg vlot iets geregeld voor mij. Dat was echt heel fijn. Daarnaast was het contact ook snel en verliep het soepel.  

Ik verblijf in een AirBNB in Lichterfelde Ost, de verhuurster is een erg aardige Duitse vrouw en voor de rest is alles ook gewoon top in het appartement zelf. (Dutch Students Abroad, biedt geen huisvesting aan voor Berlijn, dit moest ik zelf regelen maar de lijst met tips en tricks voor huisvesting in Berlijn was wel echt fijn en heeft mij ook echt geholpen).  

Ik sprak al een beetje Duits vanwege taallessen die ik volg op mijn school, maar de taallessen die ik hier heb gevolgd hebben wel echt enorm geholpen. Het was vrij intensief maar ik heb wel zeker een gevoel dat mijn Duits met stappen vooruit is gegaan. Daarnaast deed ik ook de maand voordat mijn stage begon, en nu ook nog elke dag Duolingo wat ook geholpen heeft. Ik kan nu in ieder geval een klein gesprek voeren en om de basisdingen vragen. 

Het leven in Berlijn verschilt niet enorm veel met Nederland naar mijn mening maar ik merk wel de verschillen. De spits hier begint bijvoorbeeld om 16:00 uur al. Daarnaast vergeet ik ook regelmatig dat op zondag vrijwel alle winkels, behalve in het centrum, dicht zijn. Het OV was hier wel weer eventjes wennen maar als je weet hoe het werkt is het niet moeilijk.  

Mijn dagen beginnen vaak tussen 6:30 en 7:00 uur. Ik probeer dan rustig wakker te worden en mijzelf klaar te maken voor de dag. Daarna vertrek ik rond 09:20 het huis om naar mijn stage te reizen. Voordat ik bij de co-working space binnenloop echter ga ik vaak nog eventjes bij de Mal of Berlin naar binnen om wat eten te halen. Daarna werk ik aan verschillende dingen, voornamelijk sociale media marketing en email marketing, tot en met 17:00 – 18:00. Daarna ga ik weer naar huis toe waar ik regelmatig al snel in slaap val na een hap avond eten.  

Uit gaan is niet enorm mogelijk aangezien nog veel clubs dicht zijn i.v.m. Corona, maar een van mijn Duitse collega’s heeft mij en de andere stagiaire een hoop barretjes aanbevolen die echt top zijn. Daarnaast bezoek ik in het weekend vaak musea. 

Het contact met Dutch Students Abroad is echt top! Beide, Machteld en Lotte, zijn echt geweldig! Nu heb ik inmiddels wel meer contact gehad met Lotte dan met Machteld maar dan alsnog. Beide staan vrijwel altijd paraat om je te helpen. Ik ben zelf Biseksueel en non-binair en ik had aan Lotte gevraagd of zij wellicht leuke plaatsen (barretjes, clubs ect) wist voor LGBTQ+ mensen en ze had mij meerdere links doorgestuurd. Dat vond ik echt lief en ook super.  

Wat ik niet gauw zal vergeten aan dit avontuur zijn Duitse collega en de andere stagiaire ontmoeten en vrijwel gelijk een klik hebben. Daarnaast voel ik mij ook echt thuis in Berlijn. Waarom precies, weet ik niet maar het is een erg fijne stad en ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen. 

Wil jij ook stagelopen in Barcelona, Madrid Valencia of Berlijn? Stuur dan een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com!

       

 

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00