Ervaring Krista – Stage in Madrid

Hi! Ik ben Krista, 18 jaar oud en studeer tweetalig onderwijsassistent niveau 4. Ik zit momentdeel in mijn derde jaar en begin dit schooljaar ben ik op buitenlandstage geweest naar Madrid! 

Ik heb gekozen voor een stage in het buitenland, omdat dit mij een superleuke ervaring leek en ik was heel benieuwd hoe het leven zou zijn in een andere cultuur. Het was dan ook heel fijn om Dutch Students Abroad te hebben als organisatie voor bijvoorbeeld het regelen voor een stage plaats en huisvesting. Ik wist op afstand bijvoorbeeld niet zo goed welke huurbedrijven betrouwbaar waren of welke stageplaatsen geschikt waren. Het scheelde een hoop dat ik dit dus niet zelf hoefde te regelen en dat je zeker wist dat het met zorg werd uitgekozen! 

In Madrid verbleef ik in de wijk Chamberi. Dit was voor mijn gevoel een hele leuke wijk met veel supermarkten en leuke bakkertjes. Ook was het heel fijn dat mijn appartement in de buurt lag van een metrostation. Ik woonde in een appartement voor 6 personen. Deze deelde ik met 4 klasgenoten en één onbekende. Wij vonden allemaal het appartement heel fijn en doordat wij ook een deurportier hadden zorgde dit voor een veilige woonsituatie! 

Mijn week in Madrid zag er erg anders uit dan in Nederland. Mijn stagedagen waren vaak van 8:00 tot 16:30. Je kreeg dan een warme maaltijd van het stagebedrijf zelf dus je hoefde in principe zelf alleen voor water te zorgen. Ook beginnen ze de dag vaak met een half uur ontbijtpauze. Na een dag stage kwamen ik en mijn huisgenoten thuis en gingen we vaak even bijkletsen en rond een uur of 20:00 koken. Dit deden wij 5 dagen in de week en in het weekend zochten wij graag het uitgaansleven op. Ik vond Madrid een hele veilige stad om uit te gaan, omdat het super druk is op straat en er loopt veel politie te controleren. Op zaterdag deden wij eerst de boodschappen omdat op zondag de supermarkten dicht zijn in Madrid. Je kan op zondag nog wel terecht in het centrum om te shoppen of lekker een terrasje pakken. Wel is het handig om rekening te houden met de siësta tijden.  

Tijdens mijn stage in Madrid was het contact met Dutch Students Abroad super goed! Wij konden altijd contact opnemen als we ergens even niet uitkwamen of hulp nodig hadden. Er werd dan naar mijn mening super goed en snel geholpen. Wij hebben eigenlijk alleen contact gehouden met onze coördinator in Madrid.  

Een ding wat ik nooit zou vergeten aan mijn stage in Madrid is de manier waarop de Spanjaarden leven. In Nederland leven mensen om te werken. Werken is dan het belangrijkste van je week en de rest van de tijd leef je daar een beetje omheen. In Spanje begon je echte dag vaak pas na werktijd. Mensen gingen dan nog naar de stad of ergens rustig een drankje doen. Dit maakte het leven een stuk relaxter omdat je niet zo bezig bent met je werk/stage de hele tijd. En het draaide echt om de leuke dingen die je daarnaast nog deed! 

 Stage in het buitenland is wat mij betreft dus echt een aanrader! Ik ben er enorm door gegroeid en heb er super veel van geleerd. 

 Wil je ook op stage naar Madrid? Stuur een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00