Ervaring Terra – Fashion Design – Barcelona

Fashion Design (niveau 4) student Terra (21) zit op dit moment in haar 3de leerjaar en heeft voor een stage in het buitenland gekozen.

Ik ben nooit een grote fan van stages geweest maar stagelopen in het buitenland sprak mij wel heel erg aan! Nu loop ik dus 20 weken stage in een heel leuk modebedrijf! De bemiddeling van Dutch Students Abroad was fijn, zodat ik niet zelf alles hoefde te regelen zoals een stage en huisvestiging. Ik verblijf momenteel een half uurtje reizen van mijn stage vandaan, dat is superfijn! De huisvestiging is een fijn huis en ik zit dichtbij handige dingen zoals de supermarkt, de stad en apotheek.

Daarnaast merk ik dat de Spaanse taal best wel pittig is. Ik heb een Spaanse cursus gevolgd van 2 weken. Hierdoor weet ik een aantal woordjes of korte zinnetjes die handig zijn voor in het dagelijks leven. Verder merk ik dat het leven hier zo anders is dan in Nederland. De manier van leven hier in Barcelona is heel relaxt, sinds ik hier zit ervaar ik veel minder stress, wat ik in Nederland wel veel had door de manier van leven. Hier gaat alles op zijn tijd, ook qua stage. Je ritme verandert hier erg, je eet een keer om 9/10 uur in de avond en eet uitgebreid in je pauze/siësta die meer dan een uur duurt.

Hier in Barcelona heb ik niet echt contact met de stage coördinatoren, wel weet ik dat als er iets is, ik ze kan bereiken. Dus dat is top! Ik vind dit zo’n mooie ervaring, niet alleen op het leer/werkgebied maar ook echt voor je persoonlijke ontwikkeling! Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk ben gegaan.

In de tijd dat ik hier ben heb ik vooral geleerd dat op jezelf wonen meer werk is dan je denkt, ook omdat dit sowieso de eerste keer was dat ik op mezelf woon. Wel leer je uiteindelijk hoe alles een beetje werkt en dat dit ook een goede manier is om echt zelfstandig te worden.

Wat ik nooit aan dit avontuur zou vergeten zijn zoveel dingen, ik heb al zoveel leuke dingen hier gedaan en meegemaakt.  Wat ik nooit meer zou vergeten zijn de nieuwe vrienden en vriendinnen die ik hier heb gemaakt via DSA, leuke dingen doen met de groep en herinneringen maken samen die je voor altijd zult herinneren!

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00