Ervaring Lieke – Interieuradviseur -Barcelona

Lieke (23), student interieuradviseur aan het Koning Willem I College, kreeg de kans om in haar 3e leerjaar in Barcelona te gaan wonen voor haar stage. Hieronder vertelt ze over haar ervaring.

Ik heb voor deze stage in het buitenland gekozen, omdat ik bij mijn vorige opleiding ook de kans heb gehad om een buitenlandse stage te doen, maar die kans heb ik niet genomen. Daar heb ik veel spijt van gehad, dus toen ik hoorde dat dit ook hier mogelijk was, wilde ik het niet laten liggen. Wat betreft de communicatie en bemiddeling van DSA is dit heel goed verlopen. In eerste instantie was het even afwachten hoe het proces ging verlopen, maar dit is vrij simpel. Als er verder vragen of onduidelijkheden waren, werd hier meteen achteraan gegaan.

Momenteel verblijf ik in een appartementencomplex in Barcelona, in de wijk Gracia. Dit is de eerste keer dat DSA in contact is gekomen met de verhuurders van dit appartementencomplex, maar tot nu toe gaat alles helemaal prima. Voordat ik hiernaar verhuisde sprak ik nog geen Spaans, maar heb me verder ook niet verdiept in een taalcursus hier.

Mijn leven hier is wel heel anders dan in Nederland; een werkdag ziet er voor mij als volgt uit;

Ik start om 11 uur met stage, werk door tot 7 uur, kom ongeveer rond kwart voor 8 terug in het appartement, rust even wat uit en begin dan eens te denken wat ik wil gaan eten of waar ik wil gaan eten.

Het weekend is ook iedere keer heel divers, ik doe ieder weekend iets anders met andere DSA studenten. Bijvoorbeeld uitgaan, filmavond, naar plaatselijke dorpsfeesten etc.

Verder gaat het contact prima met DSA, toen we de eerste dag aankwamen zijn we goed ontvangen bij ons appartement. Daarna hebben we een paar weken later nog een stagebezoek gehad en verder als er problemen of vragen zijn, weten we altijd de stage coördinator te vinden.

Ik zou andere studenten een buitenlandse stage aanraden omdat dit een ervaring is die je voor het leven mee gaat nemen, je leert heel veel over andere culturen maar ook leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. Je wordt namelijk een beetje in het diepe gegooid, je kent niemand en in een omgeving die je (misschien wel of niet) nooit eerder gezien hebt.

Ik woonde voordat ik naar het buitenland ging ook al op mezelf, dus voor mij is er niet veel veranderd qua woonsituatie, alleen een andere locatie. Het enige is dat ik op een totaal nieuwe plek terecht ben gekomen waar contact op een “Spaanse’’ manier gaat. Mensen nemen overal de tijd voor en afspraken komen op het laatste moment te vervallen etc.

Ik zou echt nooit de momenten samen met nieuwe vrienden hier vergeten. We willen allemaal zo veel mogelijk zien van Barcelona, en zijn echt volop aan het genieten 🙂

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00