Ervaring Maaike – Stage in Barcelona

Lees hier de stage-ervaring van Maaike!

Maaike is een 18 jarige leerling aan Leerhotel ’t  Klooster en doet de opleiding Manager Ondernemer Horeca, niveau 4, leerjaar 3.

Ik heb gekozen om in het buitenland stage te lopen omdat dit natuurlijk heel goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik merk nu al dat ik al veel zelfstandiger ben geworden en ook mijn talen zijn verbeterd, zowel Engels als Spaans. De bemiddeling van DSA is mij goed bevallen. Zeker toen ik nog in Nederland was, ik hoefde er gewoon bijna niks voor te doen. Ze betrekken je goed bij de hele weg naar het vinden van je stage en huisvesting. Tijdens mijn periode hier in Barcelona is het mij ook goed bevallen. Een week na mijn aankomst had Lotte een gezellige borrel georganiseerd met alle DSA studenten. Wat superleuk was, aangezien ik zo ook weer meer mensen heb ontmoet.

Ik verblijf in een appartementencomplex met andere studenten. Hier heb ik mijn eigen kamer waar ik me kan afsluiten als ik wil. Voordat ik naar Barcelona kwam heb ik al 2 jaar Spaanse les gehad op school, vervolgens heb ik in Barcelona ook een week een taalcursus gevolgd.

Het leven in Barcelona is zo anders, op een goede manier. Ik ga met de metro naar mijn stage, waar ik bijna elke dag om vijf uur klaar ben. Vaak ga ik daarna nog even de stad in of ergens in de buurt nog even een kop koffie te drinken om de dag even door te nemen. Wanneer ik thuiskom wordt er, of gekookt door een van mijn huisgenoten of is het mijn beurt om te koken. Daarna kijken we nog een film of gaan we nog op pad om ergens nog iets te drinken bijvoorbeeld. Elk weekend gaan wij eigenlijk uit.

Tijdens mijn verblijf in Barcelona ben ik veel met stage coördinator Lotte in contact geweest. Ze luistert goed en helpt je dan ook meteen bij je vragen en dergelijke. In Nederland voelde het bijna alsof ik achterover kon zitten en niks hoefde te doen. Ik werd super goed meegenomen in het proces en ook meteen in contact gebracht met mijn stagebegeleider en nieuwe huisgenoten voordat ik aankwam, zodat ik ook wat kennis kon maken wat ik heel fijn vond.

Wil jij ook stagelopen in Barcelona, Madrid Valencia of Berlijn? Stuur dan een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com!

 

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00