Ervaring Julian – Stage in Madrid

Hallo ik ben Julian uit Mijdrecht 18 jaar oud en ik doe de opleiding internationale Marketing Communicatie en evenementen op de school MBO Rijnland op mbo-niveau 4 in het 2e jaar.  

Ik ben op stage gegaan in het buitenland omdat het een vereisten is van mijn opleiding. Ook vind ik het leuk om nieuwe culturen te leren kennen. Het leek me ook leuk om op mezelf te wonen met een vriend van me. Het is een grote uitdaging om dit in een keer te proberen maar het is wel heel leerzaam en je hebt er dus veel aan. De bemiddeling van Dutch Students is top, er is altijd een stage coördinator op locatie van de stage aanwezig. Bij deze persoon kan je alles aanvragen over dingen als cultuur maar ook over dingen die mis zijn met het huis bijvoorbeeld een lek of als de wifi het niet doet. 

 Ik verblijf momenteel in een studentenwoning met 10 andere studenten, we hebben 1 keuken en 3 badkamers. Mijn woning zit in midden in het centrum naast Plaza De Mayor. Mijn stage zit op een half uur lopen dus dat loop ik elke ochtend en ik gebruik dat is lekkere ochtendwandeling. Mijn huis ligt lekker in het centrum, ideaal! 

Ik sprak geen woord Spaans behalve Si en No maar nu is dat wel veranderd ik kan nu wel een woordje Spaans en het prima verstaan, alleen de uitspraak vind ik nog wel moeilijk. Ik heb ook in de eerste week een week lang Spaans les gevolgd. Dit waren gewoon goed verzorgde lessen.  

Het leven in Madrid is heel anders het leven draait hier minder om werken en meer om genieten het is hier ook gebruikelijker om alcohol te drinken op tijden dat dat in Nederland niet gebeurt. Mijn dag ziet er alsvolgt uit: om 09:00 uur ga ik me klaar maken voor de dag. Het weer in Madrid is over het algemeen goed dus dan loop ik om 09:30 naar mijn stage. Mijn stage is van 10:00 tot 16:00 uur. Na mijn stage loop ik weer lekker naar huis, ik heb dan tijd om te relaxen. Rond 18.00 uur gaan we eten maken, en meestal drinken we ’s avonds nog wel ergens een biertje. In het weekend ga ik meestal twee avonden naar de club Kapital die is echt mooi en daar is veel te beleven.  

Ik heb heel goed contact met mijn stage coördinator dat komt ook omdat dat mijn stagebegeleider is en ik dus iedere dag met haar samenwerk. Omdat ik veel contact heb kan ik van alles vragen dus ook dingen zoals waarom er opeens zand uit de lucht valt (dat bleek een storm vanuit de Sahara te zijn). Ik werk dus ook veel met andere coördinatoren samen die in Nederland zitten en daar is het contact ook top mee! 

Het volwassen worden in sneltreinvaart, dat gaat denk ik heel erg helpen met het leven als ik terug ben in Nederland. En natuurlijk de honderden verhalen die ik heb meegemaakt hier. Er zijn veel vrienden langs gekomen en het is daarom ook snel gegaan deze 4 maanden. 

Wil jij ook stagelopen in Barcelona, Madrid Valencia of Berlijn? Stuur dan een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com!

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00