Ervaring Faye- Stage in Madrid

Hoi! Ik ben Faye en ik ben 18 jaar oud. Momenteel zit ik op MBO Amersfoort en doe ik de studie Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker tweetalig (niveau 4). Ik zit in mijn derde jaar en ben in het begin van dit schooljaar op buitenlandstage geweest naar Madrid!   

Door naar Madrid te gaan, kreeg ik de hulp van Dutch Students Abroad en dit was ontzettend fijn. Zij hielpen ons bij het regelen van de stage zelf en bijvoorbeeld de huisvesting. Zelf wist ik natuurlijk niet wat goede wijken waren in Madrid, hoe je moest huren en welke huurbedrijven wel en niet betrouwbaar waren. In Madrid verbleef ik in één van de beste wijken van Madrid. Het is een veilige buurt en naar mijn gevoel was het erg leuk. Ik kon wandelend naar de supermarkt, metro en er waren allerlei leuke bakkertjes en winkeltjes bij mij in de buurt.  Het metrostation en de bushalte lagen nog geen 5 minuten van mijn appartement.  Het appartement waar ik in zat was voor 6 personen. Ik ging met 4 andere meiden uit mijn klas naar Madrid toe dus wij waren in ieder geval al met ze 5’en. Wat scheelt, dan zijn er niet zoveel onbekende. Na een paar weekjes kwam er een onbekende bij, maar dat was ook helemaal prima.  Het appartement was fijn, ik had een ruime kamer en kon gewoon mijn ding doen. Ook hadden wij een deurportier, die kon dus zien wie er allemaal binnenkwam en dit gaf een veilig gevoel voor onze woonsituatie.   

Mijn week in Madrid zag er compleet anders uit dan in Nederland, maar wel op een fijne manier! (vind ik zelf). Thuis had ik natuurlijk stage, school en werk. In Madrid was je eigenlijk de hele dag bezig met stage en was dit ook waar je week voornamelijk uit bestond.  Het waren lange dagen, maar ze waren goed te doen.  Mijn stagedagen waren van 08:00 tot 16:30. Om 07:30 vertrok ik van huis om naar mijn stageplek te reizen en rond 17:00-17:30 was ik meestal weer thuis. Op mijn stage kon je in de ochtend een ontbijtje halen en in de middag hadden ze warm eten, dus daar hoefde ik niet zelf voor te zorgen, wat natuurlijk erg relaxt is. Na een dag stage ging ik weer naar huis, eenmaal thuis gingen we eigenlijk altijd met elkaar even bijkletsen over de dag en dan rond een uur of 19:00-20:00 koken. Soms wat later, soms wat vroeger. Je woont op jezelf dus je hebt het ook allemaal zelf in handen.  Sporten is voor mij heel belangrijk en dit vind ik dan ook leuk. Na het eten of in het weekend ging ik dan ook vaak met een huisgenootje nog naar de sportschool. Ik ging ook wel eens alleen en dit was prima te doen omdat we in een veilige wijk woonden. Mijn contact met Dutch Students Abroad was super. Iedereen krijgt eigenlijk een soort begeleider op locatie en bij diegene kun je dan terecht met vragen en bijzonderheden. Wij konden altijd contact opnemen en kregen altijd snel antwoord en dit gaf een erg veilig gevoel. Mijn kamergenootje en ik zijn nog in een bijzondere situatie terecht gekomen en de begeleider stond zelf toen voor ons klaar! Zij heeft ons super goed begeleidt en zelfs in het weekend had zij tijd voor ons. Het was zelfs gewoon gezellig en we kon goed lachen met elkaar. Ondanks dat je eigenlijk nooit in zo’n situatie komt, was het alsnog fijn om die ondersteuning te hebben.  

Wat ik nooit zou vergeten aan mijn stage in Madrid is de gezelligheid en de manier waarop ze leven. Ik heb zelf een onwijs leuke stage ervaring gehad op een Britse privé-school. Dit is iets wat ik helemaal niet ken of waar ik totaal geen ervaring mee heb. Het was super leuk om een keer in een totaal ander wereldje te komen en om te zien hoe het op zo’n school te werk gaat. Verder waren mijn collega’s super leuk en het ik er zelfs vrienden aan over gehouden. Met hun was geen dag saai en ik beleefde elke dag weer wat moois.  

Bij de Spanjaarden draait niet alles om werken, ze werken eigenlijk om te leven. Vaak gingen ze dan na het werken nog ergens lekker een drankje doen of wat leuks doen met elkaar. Het maakte alles wat simpeler en relaxter, in plaats van zo gehaast. Je hebt echt nog wat te doen naast werk/stage en je neemt ook veel sneller de tijd om die dingen te gaan doen!  

Stage in het buitenland is het helemaal waard en ik raad het ook zeker aan! Wees niet bang om het avontuur aan te gaan! Je leert zoveel over jezelf en de cultuur en het is gewoon super leuk! 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00