Ervaring Amos – Stage in Barcelona

Mijn naam is Amos en ik ben 19 jaar oud. Ik doe de opleiding Junior Accountmanager niveau 4 op Landstede MBO in Zwolle en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding. 

Aan het eind van mijn 2e jaar werd door mijn mentor gevraagd wie geïnteresseerd was in een stage in het buitenland. Ik was meteen geïnteresseerd doordat mijn broer al een buitenlandse stage had gedaan en er erg tevreden over was. Tijdens een informatiedag over buitenlandse stages kwam ik bij Dutch Students Abroad terecht. Na meerdere gesprekken heb ik gekozen om mijn stage te doen in Barcelona. Ik heb ervoor gekozen omdat Spanje een andere cultuur heeft, veel zon maar ook voor de Spaanse taal. Ik heb met 2 bedrijven gesprekken gevoerd en uiteindelijk mijn keuze gemaakt.  

Sinds ik in Barcelona ben gekomen, verblijf ik in een appartement, samen met 5 andere Nederlandse Studenten. Het appartement staat naast een station. Met de metro en/of trein kunnen we alles heel makkelijk bereiken. 

Elke werkdag van de week ben ik van 10:00 tot 18:00 uur op mijn stageplek te vinden. Samen met een aantal andere Nederlandse stagiairs hebben wij de taak gekregen om de site voor de Nederlandse markt op te zetten. Het is een leuke afwisselende baan. Ik ben hier nu bijna 2 maanden en heb het erg naar mijn zin. De weekenden zien er anders uit. Vaak gaan we met een groep (veelal ook studenten) op vrijdag en zaterdag uit. Op zondag zitten wij ook vaak bij elkaar en kijken voetbal op televisie. Heel af en toe gaan we door de weeks ook voetbal kijken in een bar. 

Ik heb goede ervaring met DSA. Ik merkte dat ze er alles aan deden om te zorgen dat ik naar Spanje kon gaan. Ze hebben het appartement, het stageadres en de Spaanse lessen geregeld. Toen ik hier eenmaal was, heb ik contact gehad met DSA over mijn ervaringen. Hierdoor merkte ik dat DSA niet alleen een stage regelt, maar ook zeker wil zijn dat je hier goed op jouw plek bent. 

Wil jij ook stagelopen in Barcelona, Madrid Valencia of Berlijn? Stuur dan een mail naar hello@dutchstudentsabroad.com!

 

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00