VR Project

INTERNATIONALISERING BINNEN HET MBO 
De tijd dat een Internationale stage alleen was weggelegd voor die enkele student is voorbij.

Maak kennis met ons VR - Project! Mogelijk voor elke MBO student en docent, per sector op maat gemaakt.  

VR 1 
Virtual start
Workshop internationalisering leerjaar 1
 

Voor eerstejaarsstudenten is de stap om fysiek naar het buitenland te gaan misschien nog wat groot. Maar toch willen wij ze kennis laten maken met een andere cultuur, samenwerken in een andere taal en bekend laten worden met andere gebruiken. Daarom is deel 1 van ons VR-project virtueel of te wel, klassikaal of zelfs online! Wij gaan met de studenten aan het werk met een workshop interculturele competenties of een workshop solliciteren kan je leren.

Allemaal per sector op maat gemaakt! 

VR 2
Virtual meets reality
2e-jaars gaan op internationaal avontuur 

Voor groepen vanaf 15 studenten organiseren wij 2-weekse snuffelstages in Barcelona, Madrid, Valencia en Berlijn. Studenten volgen taalles, snuffelstage of worden gekoppeld aan studenten die een reguliere stage volgen. Ook is er ruimte om cultuur te snuiven!
Voor studenten is dit een enorme ervaring. Binnen de veiligheid van de groep, onder begeleiding van een docent, kunnen ze snuffelen aan een stage in het buitenland.

VR 3
The real stuff
3e-jaars gaan op internationale stage

En dan is het tijd voor the real stuff! Voor derdejaars studenten verzorgen wij 10/20-weekse stages in de prachtige steden Barcelona, Madrid, Valencia of Berlijn. Wij ondersteunen de studenten met het maken van een internationaal CV en Motivatie, koppelen ze aan een SBB erkend bedrijf wat aansluit bij de opleiding, verzorgen (indien gewenst) de huisvesting en is er op elke locatie een Nederlandstalige collega aanwezig. Onze collega verzorgt een welkomstevent, zal de leerling bezoeken bij het stagebedrijf en is op kantoortijden altijd te bereiken en in geval van nood ook daar buiten. De studenten maken kennis met de verschillen in cultuur, leren internationaal samenwerken en komen met een enorme dosis zelfstandigheid en ervaring weer thuis. 

VR 4
Docent wordt ambassadeur

Als Internationalisering één van de speerpunten is van de het MBO, dan is het zeker van belang dat de medewerkers dit zelf ervaren. Daarom bieden wij in ons VR-Project een 3- of meerdaagse docententrips. Je bezoekt een Spaanse ROC in Barcelona, gaat real-life kennis maken met de internationale stagebedrijven en doet voorkennis op in de stagesteden Barcelona, Madrid, Valencia of Berlijn. Door deze reis wordt elke docent Ambassadeur van Internationalisering!

Ben je enthousiast? 
Neem gerust contact op om over de mogelijkheden te praten.

Voorlichtingsbijeenkomst

Uiteraard zijn wij altijd bereid om een voorlichtingsbijeenkomst te geven op school aan uw studenten. Dat kan een mooie start zijn voor een school of afdeling die internationalisering op de kaart wil zetten, maar ook als er meerdere studenten geïnteresseerd zijn in een stage in het buitenland. Tijdens een voorlichting kunnen tevens ouders uitgenodigd worden, zodat zij ook direct hun vragen kunnen stellen en zien met wie hun zoon of dochter te maken krijgt.

Taalreizen en summercourse

Op verzoek van ROC´s organiseren wij jaarlijks meerdere taalreizen en iedere zomer een Summercourse voor groepen MBO- studenten. Doel van deze weken is het verbeteren van de taal, het opdoen van internationale ervaring en het is tevens een goede voorbereiding op de daadwerkelijke internationale stage.
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00