Tessa & Jody – Stage in Berlijn

Als we het opnieuw konden doen, zouden we zo weer gaan!

Hallo allemaal,

Wij zijn Tessa (19) (rechts) en Jody (20) (links) we zitten allebei op het Koning Willem I College in Den Bosch in het 4e jaar van de Verpleegkunde. Wij hebben drie maanden stage gelopen in Berlijn in het ziekenhuis.

Wij hebben drie maanden stage gelopen in het Auguste-Viktoria-Klinikum in Berlijn op het Intensive Care. Er werd bij ons op school een voorlichting gegeven door Machteld van Dutch Students Abroad en toen sprak ons de stage in Berlijn erg aan. Vorig jaar had er ook een student van onze opleiding eenstage gedaan in Berlijn en mede door haar enthousiaste en leuke verhalen hebben wij de keus gemaakt om dat ook te gaan doen.

Voor vertrek hebben wij onder andere een taaltoets moeten maken, omdat we redelijk goed scoorde mochten we op een complexere afdeling gaan stage lopen omdat daarvoor het Duits beter moet zijn. In Berlijn hadden we Susanne van Dutch Students Abroad die bij ons op stage bezoek kwam en die we konden appen of bellen als er wat was waarbij we hulp nodig hadden. Het contact met Susanne was heel laagdrempelig, dat was super fijn! Wij (en onze families) vonden het fijn idee dat er altijd iemand was wanneer er wat met ons aan de hand was. In het begin hebben we ook een fietstocht gedaan met alle Nederlandse studenten die met Dutch Students Abroad in Berlijn stage liepen. Ditwaren veel studenten van de verpleegkunde opleiding van verschillende scholen uit Nederland, maar ook veel van andere opleidingen.

Wij hebben ook een Instagram pagina bijgehouden, daarop hebben wij dagelijks een update gezet zo konden onze familie en vrienden ook up-to-date blijven met wat wij nou eigenlijk doen in tijdens onze stage Berlijn. Onze Instagram-blog is nog steeds te zien: @TessaJodyInBerlijn .Voordat je vertrekt is het belangrijk dat je weet waar je aan begint en dat je zelfstandig bent. Ondanks dat Susanne in Berlijn is, moet je wel voor jezelf kunnen zorgen. Op stage waren ze heel flexibel met ons rooster, zo hadden we dus elk weekend vrij! In die weekenden zijn we onder andere uit geweest, hebben we veel bezoek gehad van familie en vrienden en hebben we de stad verkent. Berlijn is een onwijs mooie stad, waarin veel te doen is. We hebben ons zeker niet verveeld. Als we het overnieuw konden doen, zouden we zo weer gaan!!

x Tessa en Jody

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00