Stage in Berlijn – Aylin

“Een van de beste ervaringen tot nu toe!”

Mijn naam is Aylin en ik ben 18 jaar. Ik ben verpleegkunde student en zit nu in mijn derde jaar. Ik heb drie maanden stagegelopen in Berlijn.

Na een voorlichtingsavond op mijn school voor een buitenlandse stage wist ik al gelijk dat ik het wou doen. De vraag was alleen nog naar welk land. Na een lang gesprek met een stagebegeleider zijn we uiteindelijk gekomen op Berlijn en wow ik had het niet anders gewild.

Berlijn: wat een geweldige grote stad met elke dag zoveel te beleven. Eerlijk gezegd, de eerste week wou ik terug naar Nederland en had ik onwijs last van heimwee. Dit omdat ik een klein ongelukje had. Ik ben uitgegleden en aardig hard op mijn hoofd gevallen. Ik werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na twee uurtjes weer naar huis. Mijn eerste ziekenhuis ervaring in Berlijn was dus niet als verpleegkundige maar als patiënt. Aangezien het allemaal aardig snel ging en ik gelukkig mijn huisgenoot en een vriendin bij me had en het allemaal niet heel ernstig was heb ik het alleen kunnen regelen. Gelukkig had ik Susanne nog die ik de dag erna nog gezien en gesproken heb en die mij verder heel goed geholpen heeft. Het was erg fijn om te weten, dat er iemandtijdens mijn stage in Berlijn was waar ik bij terecht kon.

Ik heb ontzettend veel geleerd in het ziekenhuis als student. Ik kreeg verantwoording voor mijn eigen patiënten en stond echt centraal voor de patiënt en de andere disciplines. Mijn zelfvertrouwen in het eigen handelen is onwijs erg gestegen. Ik heb een baan aangeboden gekregen. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Daarvan zijn er veel andere DSA’ers maar ook bijvoorbeeld mijn huisgenoten en collega’s etc. Heel veel nieuwe mensen van andere landen ontmoet. Na de eerste twee weken wou ik het liefst al mijn stage verlengen maar dit ging helaas niet meer.

Op het Instagram account @berlinoss hebben Rachel en ik ons avontuur in Berlijn een beetje vast gelegd. Verder heb ik een aftermovie gemaakt deze is te vinden op IGTV @aylin.ea

Als ik dit allemaal nog een keer kon doen, zou ik er geen seconde over twijfelen!

Aylin Akdeniz

Summer Course Barcelona
Deze zomer Spaans leren
onder de zon?
Bekijk direct het aanbod
close-link
× Kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00